Bitter & Real coffee roasters
Koffie, ook wel bekend als ‘het zwarte goud’ is onze favoriete drug. De groene zaadjes worden in landen rond de evenaar verbouwd en verwerkt. Er zit veel verschil in de kwaliteit en smaak van alle verschillende koffies, en ook het verwerken, transporteren en branden heeft invloed op de smaak en kwaliteit van je kopje koffie.
Om meer invloed op die smaak en kwaliteit te krijgen, hebben we een knalgele Diedrich IR-12 koffiebrander gekocht. En wauw wat is het een fantastische machine!
De brander gebruikt aardgas (ohnee!) maar door de Infra-rood technologie is het verbruik van gas de helft van wat veel andere branders verbruiken.
Het is een machine die heel precies bestuurd kan worden waardoor we de brandprofielen van de verschillende koffies nauwkeurig kunnen volgen. Zo hebben we optimale controle hebben over de koffie.
Koffie is net als vrijwel alle andere planten een seizoensproduct. Koffiestruiken maken na het bloeien allemaal kleine besjes die afhankelijk van de hoogte waarop ze groeien een bepaalde tijd nodig hebben om te rijpen. Hoe hoger de koffie groeit, hoe langzamer het besje rijpt en dit kun je vertalen naar kwaliteit. Langzaam groeiende koffie heeft een hogere dichtheid en kwaliteit dan snelgroeiende koffie.
Veel koffie wordt machinaal geoogst waarbij rijpe, overrijpe en onrijpe bessen door elkaar komen. Wij werken uitsluitend met hand geplukte koffies waarbij alleen de rijpe bessen geplukt worden.
We branden per festival of event verse koffie om vanuit de truck te serveren. Espresso branding voor alles van espresso tot flat white en een lichtere filterbranding voor batch brew filterkoffie of handopgeschonken bakkies. Je kunt onze koffie nu ook online bestellen, of een heus koffie abonnement afsluiten. WE LOVE COFFEE ADDICTS!
Onze stijl van branden is een stuk lichter dan hoe de Italianen dat doen. We branden elke koffie zó dat er veel zoetheid in te proeven valt. Maar koffie moet ook vol zijn, en mag best een klein fris randje hebben.