Category: HOT DRINKS

Uit de moestuin van Landgoed Dordwijk halen we kruiden als munt, verveine, thijm etc. Hiervan zetten we heerlijke frisse theeën. De kruiden die geoogst kunnen worden variëren met de maanden mee.

Niet alleen van verse kruiden zetten we thee, we serveren ook thee van (bijna) hele blaadjes die we zelf in zakjes vullen. Mooie biologische zwarte Yunnan thee uit China, Japanse groene Sencha ook bio, en een heel chique Oolong, een rock tea uit het Wu Yi gebergte in China.

Ook maken we zelf een waanzinnige chai siroop waar we chai-latte’s mee maken. met veel specerijen en originele Indiase Assam thee. Verse gemberthee met citroen en warme chocolademelk met van die heerlijke ongezoete room erop staan ook op ons menu!

We werken met een 3Temp Batch brew filterkoffie machine. Hierin kunnen we profielen maken waardoor we met hoge precisie en consistentie filterkoffie zetten met de verfijndheid van handopgeschonken koffie. Dat is echt een hoogwaardig bakkie bakkie pleur dus! Voor filterkoffie gebruiken we wat lichter geroosterde koffie. Deze zetmethode waarbij we papieren filters gebruiken, laten de verfijnde aroma’s en geuren die de koffie van origine bezit heel goed naar voren komen.  Proef fruit-achtige zoete tonen en het terroir van de koffie!
Op verzoek kunnen we ook andere filterkoffie methodes gebruiken zoals Aeropress, v60, syphon, chemex etc…

 

Serieuze koffie met veel smaak, met veel aandacht speciaal voor jou gezet.
We werken met zelf geroosterde, eerste klas single estate of single origin koffies. Dit houdt in dat de koffie (alleen arabica) uit één streek of van één plantage komt. Onze micro lot koffies komen zelfs van één enkel veld. We vinden het belangrijk dat de boer een goede prijs krijgt voor zijn koffie. We werken via direct trade, wat veel verder gaat dan fair trade. Deze manier van inkopen is gebaseerd op persoonlijk contact met de boeren en de wasstations.
Om de kwaliteit en consistentie van de koffie verder te verbeteren ondersteunen wij vaak projecten voor opleiding van koffieboeren en investeringen in processing faciliteiten.
Op onze te gekke Kees van der Westen Spirit espressomachine worden met hoge precisie de meest waanzinnige espresso’s etc gezet.

Omdat koffie een seizoensproduct is en wij dat graag laten proeven wisselt de koffie die we gebruiken regelmatig. Vraag de barista naar info over je bakkie!

In ons standaard assortiment zitten de volgende espresso based koffies.

  • Espresso
  • Dubbele Espresso
  • Long black
  • Espresso Macchiato
  • Cortado
  • Cappuccino
  • Flat White
  • Latte
© COPYRIGHT Bitter & Real since 2014