Iced Flat White

Cold Coffee / Milky Coffee / Espresso

Warme, zonnige dagen vragen om verfrissende, koude drankjes. Een van onze milky favorieten: de iced flat white!

De iced flat white is een ijskoffie met twee shots espresso. Vind je een iced flat white iets te sterk? Probeer dan een iced cappuccino: volg onderstaand recept maar gebruik in plaats van een dubbel shot espresso één shot espresso. Don’t like it milky? Maak dan een iced black, en vervang de melk in het recept door koud water (100 ml).

 

 

WAT HEB IK NODIG?

    • Dubbele espresso (liefst van een FUNKY KOFFIE)
    • 100 gr. ijsklontjes (+/- 6 ijsklontjes)
    • 100 ml bio volle melk of OAT MILK

HOE MAAK IK MIJN FLAT WHITE ICY?

STAP 1
Doe de ijsklontjes in een glas en voeg de melk toe. Schuim een beetje melk op en schenk een klein laagje over de koude melk of schuim je koude melk eerst in een french press. Dit schuimlaagje maakt je iced koffie straks extra creamy.

STAP 2
Voor een iced flat white gebruik je twee shots espresso. Wij gebruiken hier 18,5 gram koffie voor een dubbele espresso.
Laat de koffie direct in het glas met ijs en melk lopen.

STAP 3
Doe een rietje erin, roer zachtjes en enjoy!

Wij maken onze iced koffies het liefst met Ethiopische koffie: deze koffie is erg fruitig en heeft veel zoete tonen en weinig bitters. Wil je je ijskoffie toch iets zoeter? In een koude drank lost suiker niet zo makkelijk op als in een warme vloeistof, gebruik daarom voor een iced koffie suikersiroop in plaats van suiker.




Wil je meer weten over koffie ga naar Online Brew School

En alle brew recepten kun je hier vinden. Brew Guides