Project Overview

Iced Coffee

Cold Coffee

Warme zonnige dagen vragen natuurlijk om verfrissende koude drankjes.
Iced Coffee is hiervoor een ideale optie! Het is super simpel. Zet je favoriete espresso of filterkoffie en ice it up!

Kies je voor een iced filter, iced espresso of een iced flat white? Of wil je wat extra sparkle en ga je voor een mega frisse espresso & tonic? Hieronder vind je een aantal van onze lievelings ijskoffies.  So take your pick and enjoy!

ICED FILTER

Gebruik voor het zetten van je ‘iced filter’ een V60 of Aeropress. Pas de koffie/water verhouding iets aan maar volg verder het recept. Omdat je de brew op ijs laat lopen moet je een iets sterker filterbakkie zetten. Anders wordt je iced filter te slap!

Iced V60:
10 ijsklontjes in je kan
26 gr. koffie
250 ml water om op te schenken.

Iced AeroPress:
5 ijsklontjes in je glas
17 gr. koffie
140 ml water om op te schenken.

ICED FLAT WHITE

Doe 5 ijsklontjes in een glas. Make it milky en doe er 100 ml volle bio melk of OAT MILK bij. Laat nu een dubbele espresso direct in het glas over het ijs en de melk lopen. Rietje erin en je iced flat white is ready to go!

Houd je van een iets minder sterk bakkie? Kies dan voor een iced cappuccino door maar 1 shot espresso te gebruiken.

Don’t like it milky? Maak dan een iced black.  Voeg in plaats van melk, koud water toe (100 ml).

AFFOGATO

Heb je zin in something guilty, creamy en sweet? Dan is een Affogato wat je nodig hebt! ‘Affogato’ is Italiaans voor verdronken.

Verdrink 2 bolletjes vanille roomijs in een dubbele espresso, en top het af met een toefje ongezoete slagroom.

Ook heel lekker met hazelnoot roomijs by the way, en het perfecte dessert na een fancy diner!

ESPRESSO – TONIC

Last but definetely not least.. de ESPRESSO & TONIC! 
Wij vinden deze ijskoffie vooral mega lekker met wat fruitigere koffies, bijvoorbeeld een ‘washed’ koffie uit Ethiopië.

Doe 5 ijsklontjes in een glas en schenk er 100 ml tonic overheen. Laat vervolgens je korte espresso direct in op het ijs en de tonic lopen. Serveer met een lepeltje. Roer zachtjes om te mengen, niet te hard want dan gaat het schuimen!