Deze ijskoffie is een van onze all time favorites. Kan ook bijna niet anders met ingrediënten als espresso, tonic en ijs: what’s not to love?! Wij vinden hem vooral mega lekker met wat fruitigere koffies, bijvoorbeeld een ‘washed’ koffie uit Ethiopië.
WAT HEB IK NODIG?
HOE MAAK IK EEN ESPRESSO & TONIC?
STAP 1
Doe je ijsklontjes in een glas en schenk de tonic erbij.
STAP 2
Maak je espresso: maal 18,5 gram koffie in de portafilter. De maling moet ongeveer zo fijn zijn als zeezout. Gebruik daarna de tamper om de koffie aan te drukken. Let op dat je recht tampert zodat je geen scheef koffiebed krijgt.
STAP 3
Laat vervolgens je korte espresso direct in het glas op het ijs en de tonic lopen. Een korte espresso heeft een input van ongeveer 76 ml water en een output van 38 ml water en de ideale extractie tijd ligt tussen de 25-30 sec.
STAP 4
Serveer met een rietje. Roer om te mengen, maar niet te hard: dan gaat het schuimen!
Maak dan een variatie op basis van een iced filter of een cold brew. Maak hier gebruik van een 50/50 verhouding van tonic en koffie.
Wil je meer weten over koffie ga naar Online Brew School
En alle brew recepten kun je hier vinden. Brew Guides
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je koffie bestelling.