Cold Brew

Cold Coffee
We LOVE Cold Brew!


Cold Brewed koffie is anders dan alle andere iced koffies. Het brewing process is totaal anders dan traditionele brewing methodes en dit zorgt voor een super zachte koffie met weinig bitters en veel frisse, zure tonen.
Bij een cold brew wordt de koffie, zoals de naam misschien al zegt, koud geëxtraheerd. Doordat de koffie niet in contact komt met heet water, worden de stoffen die een koffie wat bitterder kunnen maken niet opgenomen. De zoetere en zachtere smaken zijn juist wel oplosbaar in koud water! Hierdoor ontstaat er bij een cold brew een compleet ander smaak profiel!

Super sweet, juicy en tasty!

 

Wat heb ik nodig?

  • Bitter & Real FUNKY  of  FULL BODY  filterkoffie!!
  • Een French Press
  • Weegschaal
  • Water op kamertemperatuur
  • Grinder
  • Lepel
  • 4 ijsklontjes

Hoe maak ik een cold brew?

STAP 1: WEEG EN GRIND
Neem 60 gram koffie en 600 ml water. Na het wegen maal je de koffie. Dit doe je best grof, zodat de koffie ongeveer zo grof is als broodkruim.

STAP 2:  WATER
Gooi de koffie in de French Press en begin met schenken! Schenk in een langzame spiraal en zorg dat je over het hele koffie oppervlak schenkt zodat er geen droge plekken overblijven.
Gebruik als het nodig is de lepel om de koffie die nog aan het oppervlak drijft, goed onder te dompelen.

STAP 3: WAITING TIME
Duw de plunger nog niet naar beneden! Zet je French Press in de koelkast en wacht 12 uur. Dit duurt lang, maar heb geduld want de lange extractie tijd zorgt voor een koffie met mega veel sweetness.

STAP 4: PRESS
Het wachten is voorbij en het is tijd om te pressen. Duw de plunger helemaal naar beneden!

STAP 5: SIPPING
Schenk de koffie in een glas met ijsklontjes. Time to sip your homemade coldbrew!
NITRO INFUSION: giet de cold brew in een slagroomspuit met een stikstofgas partoon, even schudden en voilá, NITRO COLD BREW!

 
Wil je meer weten over koffie ga naar Online Brew School

En alle brew recepten kun je hier vinden. Brew Guides