Aeropress

Filter Coffee

AEROPRESS
Met de AeroPress hoef je nooit zonder je lievelingskoffie te zitten. Hij is super compact en licht dus je kan hem makkelijk overal mee naartoe nemen. De AeroPress is niet alleen handig om mee te nemen, maar hij accentueert ook nog eens de sappige en bessige tonen van onze filterkoffies. De AeroPress is eigenlijk best of both worlds. De druk die je uitoefent in combinatie met het filterpapier maakt het een spannende zetmethode. Veel sappigheid en weinig bitters… #YESFORAEROPRESS !

WAT HEB IK NODIG?

  • 16 gram Bitter & Real funky filterkoffie!
  • 250 ml water, 87ºC
  • AeroPress
  • AeroPress filterpapier
  • Grinder
  • Weegschaal met timer
  • Mok
  • Ketel met gooseneck

HOE BREW IK EEN INVERTED AEROPRESS?

STAP 1 – GRIND
Weeg 17 gram koffie en maal dit ongeveer zo fijn als keukenzout.

STAP 2 – GET THE PRESS READY
Steek het smalle gedeelte van de AeroPress een halve centimeter in de brede cilinder. Zet je AeroPress ondersteboven op je weegschaal. Doe het filterpapier in de deksel en rinse deze boven je mok.

STAP 3 – GOOI DE KOFFIE ERIN
Gooi vervolgens de koffie in de AeroPress, schud even om de grounds te verdelen. Zet je weegschaal op 0.

STAP 4 – POUR, SWIRL, BLOOM
Start de timer. Schenk 32 gram water over de koffie. Swirl de AeroPress om te zorgen dat je de grounds helemaal verzadigt. Wacht tot je timer op 30 seconden staat. Als het koffiebed een beetje stijgt en gaat bubbelen, is dat een teken dat je koffie vers is! Yeeah!

STAP 4 – POUR!
Schenk na het bloomen de resterende 218 gram water op. Schenk langzaam en in cirkels. Als de timer op 1.30 minuten staat ben je klaar met schenken. Gooi het water wat nog in de mok zit eruit en get ready…..

STAP 5 – TURN & PRESS!
Bij 2 minuten schroef je de deksel op de press en draai je hem in een snelle beweging om. Zet hem op je mok en start pressing! Duw in 30 seconden de bovenkant naar beneden. Doe dit met je handen vlak op elkaar, zonder je pols je buigen, zo zal je niet te hard pressen.
Stop als je een sissend geluid hoort, trek de ‘plunger’ een tikje terug en klaar.

Enjoy de juicy brew!
Wil je meer weten over koffie ga naar Online Brew School

En alle brew recepten kun je hier vinden. Brew Guides