About

 

Wij zijn Bitter & Real Coffee Roasters.

 

Een bedrijf geboren uit liefde voor kwaliteit en smaak. Minos en Laura begonnen als mobiel koffiecateringbedrijf en groeiden uit tot graag geziene koffiehelden op festivals met een eigen specialty koffiebranderij met webshop. Ze zijn koffieleverancier voor zakelijke en particuliere klanten.

Minos

Een Zwitser met een achtergrond als werktuigbouwkundige. Hij droomde ervan zijn eigen elektrische auto te bouwen.

Deze droom werd werkelijkheid toen hij een Citroën HY uit 1971 helemaal elektrisch maakte. Inmiddels staan er meerdere conversies naar elektrisch op zijn naam: voor de Rotterdamse watertaxi en Villa Augustus in Dordrecht bouwde hij twee klassieke watertaxi’s om. Een tweede elektrische oldtimer die dienst gaat doen als coffee delivery auto is in de maak.

Minos is het technische brein achter Bitter & Real en zorgt ervoor dat de koffiebars en branderij zo soepeltjes mogelijk draaien. Wat regels code hier en daar zorgen voor grote gemakken en meer consistentie. Van bestelprocessen in de koffietruck tot het aanpassen van de koffiebrander: als een proces volgens Minos slimmer of efficiënter kan (en dat is bijna altijd), dan zorgt hij hiervoor.

Waar hij blij van wordt?

Een bakkie filterkoffie van een natural processed Ethiopië en een beeldscherm met heel veel pixels.

 

Laura

Een manusje van alles, met als grote kracht haar fijn ontwikkelde smaak.

Op haar 15e werd ze verliefd op de wereld van specialty coffee, waarna ze zich ontwikkelde tot vliegensvlugge barista en koffiebrander. Als dochter van een uitzonderlijke tuinman raakte ze op jonge leeftijd geïnteresseerd in de excentrieke smaken die ieder oogstseizoen te bieden heeft. Dit zie je terug in haar recepten: hierin kun je altijd onverwachte ingrediënten en smaken uit de moestuin verwachten.

Laura is onze neus, ontwikkelt alle recepten, houdt de touwtjes in handen en houdt de crew gemotiveerd op de drukste festivals. Oh ja, daarnaast is Laura ook de kunstenaar achter alle Bitter & Real-vormgeving: logo’s, illustraties, visitekaartjes, koffieverpakkingen, maar ook de inrichting van de HY. Hadden we al gezegd dat ze een manusje van alles is?

Waar ze blij van wordt?

Een super clean bakkie Kenia filterkoffie en versgebakken galettes met kruisbessen (en messing dopmoeren M10).

 

Meet the crew!

 

Minos
founder / tech pro / roaster / barista
Laura
founder / barista / design / roaster
Paulien
roastery assistent / barista / baker
Lena
barista / hero
Victor
financials / barista / hero
Lisa
Barista / Baker
Rick
Barista / tech crew
Noor
coffee crew
Demi
barista
Nalini
Barista
Nina
Barista / Baker

 

 

Vacatures

 

Wil jij ons team versterken? Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe, enthousiaste, crewleden. Stuur bij interesse een mailtje naar mail@bitterandreal.nl.

© COPYRIGHT Bitter & Real since 2014