Blog

5 tips om jouw brew nog lekkerder te maken!

Voor een lekker bakkie hoef jij echt niet altijd de deur uit!

Ook zijn de meest geavanceerde gadgets niet per sé noodzakelijk. Met deze vijf tips maak jij jouw koffie thuis op eenvoudige wijze nog lekkerder.

 

 

Tip 1. Maal de bonen voor jouw brew vers!

 

Natuurlijk is de ene molen beter dan de andere, maar het belangrijkste is dát je de koffie vers maalt: na een kwartier verliest de gemalen koffie al 60% van zijn aroma’s!

 

Shop hier de Hario Skerton handmolen.

 

Tip 2. Gebruik een weegschaal

 

De verhouding tussen koffie en water is een van de meest bepalende factoren voor de smaak van je bakkie. Met een weegschaal weet jij precies hoeveel gram koffie en hoeveel water je gebruikt, en kun je een lekkere brew precies herhalen!

Shop hier de hario drip scale.

 

Tip 3. Begin met een basisrecept voor jouw zetmethode

 

Onze basisrecepten zijn een handig begin om voor jou de perfecte brew te vinden. Op basis hiervan kun je gaan finetunen. Verander altijd maar één variabele per keer, zo leer je hoe deze aanpassingen de smaak van je brew beïnvloeden.

 

GA NAAR BREW GUIDES

 

Tip 4. Zorg dat je water niet te heet is

 


Watertemperatuur bepaalt voor een groot deel hoe snel de stoffen uit de koffie worden geëxtraheerd. De standaard watertemperatuur voor de meeste zetmethodes ligt binnen de range van 92°C en 94°C. Is je water heter, dan is er grote kans dat je brew meer bittere tonen heeft. Meten is weten!

 

 

Tip 5. Durf te experimenteren!

 

Verander de koffie-water ratio of de brew temperatuur, en proef het verschil! Zowel bij espresso als bij filterkoffie kun je hiermee enorme verschillen maken. Denk aan een korte ristretto of een AeroPress® met water van 85ºC en een hogere koffie dosering!

 

Have fun brewing!

 

10% korting op je eerste bestelling

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je koffie bestelling.